preuzmi aplikaciju
više informacija
Google Play iconApp Store icon

KVALITETA

Kvaliteta

Voće i povrće

Sendviči McDonald's u svom sastavu najčešće imaju salatu iceberg, krastavac, luk i paradajz. Voćni prelivi za sladolede sadrže najkvalitetnije sezonsko voće. Naše voće i povrće se uzgaja prema najboljim načelima poljoprivredne prakse i tehnike zaštite okoliša. Svježe i bez konzervansa. Ko se još tako brine o svom voću i povrću?

Sir

U većini slučajeva za recepte u McDonald'su koristimo Cheddar, najpopularniji sir na svijetu. Cheddar sir ima specifičan okus i začin tako da je idealan za naš Big Mac. Cheddar spada u vrstu tvrdih sireva, a načinjen je od punomasnog kravljeg mlijeka. Intenzivne je žute boje, karakteristična mirisa i ugodna slanog i pikantnog okusa. Ko se još tako brine o svom siru?

Kvaliteta u našim kuhinjama

U McDonald’su ne koristimo mikrovalne pećnice. Sva hrana u McDonald’su svježe se priprema i poslužuje gostima, a proizvodne procedure se svaki dan kontroliraju i dokumentiraju do najmanjeg detalja. Svaki restoran stalno provjerava sigurnosti proizvoda. Upisuju se izmjerene vrijednosti temperature opreme kao i temperature sirovih i gotovih proizvoda.Tokom cijelog radnog vremena primjenjuju se efikasne mjere za pranje, čišćenje i dezinfekciju radnih površina, a veoma se vodi računa i o ličnoj higijeni.

Naše opredjeljenje

U McDonald’sovom restoranu možete biti potpuno sigurni u vrhunsku kvalitetu i provjereno porijeklo namirnica koje koristimo za pripremu naših proizvoda, najviše standarde zdravstvene ispravnosti i sigurnosti hrane, uvijek svježe pripremljene obroke i naravno – odličan i slastan okus naših svjetski poznatih proizvoda u McDonald’su će te biti usluženi brzo i bez čekanja ali hrana koju možete pronaći je prije svega vrhunske kvalitete, uvijek svježe pripremljena a namirnice od kojih se priprema dolaze od najboljih dobavljača čija se proizvodnja strogo kontrolira i stalno ocjenjuje. McDonald’s je jedini restoran koji nudi potpune informacije o nutricionističkoj vrijednosti svakog svog proizvoda, uključujući i podatke o alergenima. Sve te podatke možete pronaći na podlošku koji na pladnju dobijete uz vaš obrok u restoranu.


Hamburgere koje služimo u svim McDonald’s restoranima pravimo isključivo od najkvalitetnijeg goveđeg mesa. Naši hamburger su napravljeni od 100 posto goveđeg mesa, a začiunjeni su solju I biberom koji se dodaju poslije pečenja. U našim hamburgerima nema ničeg drugog osim mesa – nema cerealija, aditiva, niti drugih vještačkih dodataka.

McChicken i McNuggets napravljeni su od 100% očišćenog bijelog pilećeg mesa. McChicken sadrži 100% bijelo pileće meso sa svježom salatom i ukusnom majonezom, u zemički sa susamom, pripremljenoj u tosteru. McNuggets se sastoji od komadića 100% bijelog pilećeg mesa

U McDonald’s restoranima u Evropi ne koriste se genetički modifikovane sirovine u pripremi proizvoda koje služimo našim gostima. To se odnosi i na BiH gdje se koriste isključivo proizvodi i sastojci koji zadovoljavaju najviše evropske standarde kvaliteta i bezbjednosti, i u skladu su sa relevantnim zakonima u BiH i Evropskoj Uniji

Količina soli u Happy Meal obrocima McDonald`s restorana u skladu je sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i ne prelaze preporučenu gornju granicu dnevnog unosa soli.

Ne! Proizvodi u McDonald’s restoranima prave se isključivo od najkvalitetnijih sirovina i sastojaka, koji prolaze kroz striktne kontrole kvaliteta. McDonald’s je odmah uveo HACCP - najbezbjedniji i najstroži sistem kontrole hrane u svijetu.

Proizvodi u McDonald’s restoranima pripremaju se prema strogim pravilima bezbjednosti hrane. Za pripremu pomfrita koristi se biljno ulje.

Informacije o nutritivnoj vrijednosti svakog našeg proizvoda, kao i podatke o alergenima možete naći na podlošku pladnja na kojem vam je serviran McDonald´s obrok ili ovdje na našoj web stranici

Čak 72% naše papirnate ambalaže napravljeno je od recikliranog papira. Prilikom izbora ambalaže vodimo računa o funkcionalnosti, izgledu, a najviše o zaštiti hrane kako bi očuvali svježinu i toplinu proizvoda.

O svim budućim planovima, McDonald’s će blagovremeno obavijestiti javnost putem medija, oficijalnog sajta i društvenih mreža.

Radimo samo s najboljim dobavljačima , pružanje vrhunske kvalitete sirovine , naš sistem sljedivosti " od polja do stola ", omogućuje nam da se za svaku sirovinu u svakom trenutku znamo njezino porijeklo i okvir u kojem se proizvodi.

McDonald’s dobavljači imaju ključnu ulogu u ostvarivanju našeg uspjeha, nudeći najkvalitetnije i provjerene proizvode. I firme iz BiH, koje zadovoljavaju stroge standard, mogu biti naši dobavljači, a među njima su “Investor” za naše salate, “Lactalis BH” za mliječne proizvode ili "Vispak".

Naš poznati pomfrit reže se od najkvalitetnijih cijelih kropmira posebne duguljaste sorte naziva Russet Burbank, uzgojenih ekskluzivno za McDonalds. Naš pomfrit je svjetski poznat upravo zbog vrhunske kvalitete sirovina te visokog standarda pripreme. Posebno pazimo da kora krompira bude odstranjena pa je nećete pronaći u našem pomfritu.

Salata koja se poslužuje u McDonalds restoranima raste na poljima najboljih dobavljača i bere se ručno. Rezanje i pranje salate u hladnoj vodi te njezino pakiranje odvijaju se u kontroliranim uvjetima, pri niskoj temperaturi. Od polja do restorana, salate se u iznimno kratkom roku transportira u neprekinutom hladnom lancu. Na taj način sačuvana je njena svježina, hrskavost, karakterističan okus i hranjiva vrijednost.

Goveđi odresci u McDonalds sendvičima napravljeni su od 100 % goveđeg mesa, isključivo od visokokvalitetnih komada mesa prednje četvrti i flama. U njima nema nikakvih dodataka, boja ni konzervansa – začinjeni su jedino solju i biberom. Možete biti sigurni da su naši mesni proizvodi provjerena porijekla i vrhunske kvalitete jer prolaze detaljne kontrole.

Zemičke su napravljene od kvalitetnog brašna, a razlikuju se od sendviča do sendviča po svom sastavu,obliku i veličini. McDonalds peciva su zbog tehnologije proizvodnje i svojih svojstava bitno drugačija od ostalih peciva na tržištu. Osnova naših zemički su jednostavni sastojci kao što su voda, pšenično brašno, prašak za pecivo, biljno ulje i šećer.