Historija

Historija je počela daleke 1948. godine. Te godine u San Bernandinu (SAD), braća Richard i Moris McDonald otvorila su prvi McDonald’s restoran. Oni su u svom restoranu počeli da primenjuju koncept tzv. brze hrane, koji čine brza usluga i niske cije.

Nešto kasnije, 1955. godine, McDonald’s kakav danas poznajemo oformio je privatni preduzetnik Ray Croc. Vremena se mijenjaju, a naš kvalitet naše hrane i usluge je napredovao.

Danas, McDonald’s korporacija broji više od 34.000 restorana u 122 zemlje, u kojima se dnevno usluži preko 69 miliona gostiju.

Suština naše poslovne strategije ogleda se u proverenoj formuli koju sledimo godinama „QSC&V”

Q – Quality je oznaka za kvalitetnu hranu,

S – Service za brzu i ljubaznu uslugu,

C – Cleanliness za besprjekornu čistoću,

V – Value znači da objedinjeni, ovi elementi daju najvišu moguću vrednost proizvoda i usluge.

1949 

Pomfrit uveden u svakodnevnu ponudu restorana

1955

15 aprila Ray Croc otvorio prvi restoran. Zarada prvog dana iznosila je 366 američkih dolara

1958

Prodat 100 milioniti hamburger

1961

Otvoren Hamburger University

1966

McDonalds emitirao prvu televizijsku reklamu 

1967

Otvoren prvi restoran van SAD u Kanadi

1968

Uveden Big Mac sendvič

1975

Otvoren prvi Drive thru restoran u američkoj državi Arizona

1979

Happy meal uveden u ponudu restorana

1980

U Minhenu Njemačka otvoren 6.000 restoran

1983

U ponudu uvedeni pileći McNuggets

1987

U ponudu uvedena svježa salata

1990

Otvoren prvi restoran u Moskvi Rusija na Pushkin skveru koji je na otvaranju poslužio više od 30.000 osoba

1996

Otvorena web stranica www.mcdonalds.com

2003

Pokrenuta globalna kampanja pod sloganom Im lovin it

2006

U ponudu uveden wrap sendvič

2009

Pokrenut McCaffe

2010

U restoranima je besplatan WiFi

2011

Otvoren prvi McDonalds restoran u BiH

2012

Sponzorstvo Olimpijskih igara produženo do 2020. godine

2018

Otvoren prvi Experience of the Future restoran u BiH

Start typing and press Enter to search