
Historija
Historija je počela daleke 1948. godine. Te godine u San Bernandinu (SAD), braća Richard i Moris McDonald otvorila su prvi McDonald’s restoran. Oni su u svom restoranu počeli da primenjuju koncept tzv. brze hrane, koji čine brza usluga i niske cije.
Nešto kasnije, 1955. godine, McDonald’s kakav danas poznajemo oformio je privatni preduzetnik Ray Croc. Vremena se mijenjaju, a naš kvalitet naše hrane i usluge je napredovao.
Danas, McDonald’s korporacija broji više od 34.000 restorana u 122 zemlje, u kojima se dnevno usluži preko 69 miliona gostiju.
Suština naše poslovne strategije ogleda se u proverenoj formuli koju sledimo godinama „QSC&V”
Q – Quality je oznaka za kvalitetnu hranu,
S – Service za brzu i ljubaznu uslugu,
C – Cleanliness za besprjekornu čistoću,
V – Value znači da objedinjeni, ovi elementi daju najvišu moguću vrednost proizvoda i usluge.




Pomfrit uveden u svakodnevnu ponudu restorana
15 aprila Ray Croc otvorio prvi restoran. Zarada prvog dana iznosila je 366 američkih dolara
Prodat 100 milioniti hamburger
Otvoren Hamburger University
McDonalds emitirao prvu televizijsku reklamu
Otvoren prvi restoran van SAD u Kanadi
Uveden Big Mac sendvič
Otvoren prvi Drive thru restoran u američkoj državi Arizona
Happy meal uveden u ponudu restorana
U Minhenu Njemačka otvoren 6.000 restoran
U ponudu uvedeni pileći McNuggets
U ponudu uvedena svježa salata
Otvoren prvi restoran u Moskvi Rusija na Pushkin skveru koji je na otvaranju poslužio više od 30.000 osoba
Otvorena web stranica www.mcdonalds.com
Pokrenuta globalna kampanja pod sloganom Im lovin it
U ponudu uveden wrap sendvič
Pokrenut McCaffe
U restoranima je besplatan WiFi
Otvoren prvi McDonalds restoran u BiH
Sponzorstvo Olimpijskih igara produženo do 2020. godine
Otvoren prvi Experience of the Future restoran u BiH